Methode

Voor het verminderen van stress wordt de methode van Three-In-One-Concepts gebruikt. Deze methode is in de 80-er jaren in Amerika ontwikkeld door Grodon Stokes en Daniel Whiteside. Sindsdien zijn er overal op de wereld, maar vooral in Amerika en Europa mensen mee aan de slag gegaan. De methode richt zich op het naar boven halen van alle onbewuste gedachten en gevoelens van een cliënt. Welke emoties spelen een rol en hoe kan de persoon daar het beste rekening mee houden zodat hij / zij goede keuzes kan maken.

De methode blijkt niet alleen vriendelijk te zijn, maar ook effectief. Vooral de effecten op lange termijn maken de methode zo waardevol. Het is steeds een combinatie van bewustwording van diepere emotionele lagen en kunnen kiezen om het de volgende keer anders te gaan doen.

De spiertest

Een van de basistechnieken die gebruikt wordt, is de spiertest uit de kinesiologie. Doordat bepaalde spieren onder stress versterken en andere verslappen, wordt van dit principe gebruik gemaakt om te lokaliseren waar stress in het spel is. Met een vastgesteld systeem van vragen en doorvragen legt deze methode in korte tijd de vinger op de zere plek. Daarbij zullen ook oorzaken naar boven komen, die iemand zich helemaal niet bewust is, maar die wel meespelen in iemands gedachtenwereld. Dat kunnen zaken zijn als aanleg, het nest waarin iemand geboren is én alle lessen van het leven.

Als de probleemsituatie helder is, wordt ook weer via vaste procedures en de spiertest, gezocht naar oefeningen die de blokkades kunnen losmaken en nieuw zicht kunnen geven op alternatieve oplossingen. Het geblokkeerde deel van het brein wordt weer gebruikt, oude niet langer gewenste verbindingen worden losgemaakt en nieuwe verbindingen aangemaakt. Deze verandering geeft ruimte voor nieuwe wegen en nieuwe gevoelens.

Er komt geen hypnose aan te pas. Alle oefeningen gebeuren in het nu in het volle bewustzijn.

Oefeningen

Om de stress te verminderen is een breed scala van technieken beschikbaar. Dit kunnen fysieke oefeningen zijn, zoals kruisloopoefeningen of lichte massage, maar de meeste oefeningen zijn mentaal. Hoe kijk je echt tegen deze situaties aan? Waar loop je op vast, waar ben je eigenlijk bang voor? Waar in je lichaam zet je je energie vast? Deze vragen, die vaak een belangrijke rol spelen, zijn verloren gegaan in de manier waarop je meestal naar de situatie kijkt. Deze oefeningen zijn bedoeld om de energie in je lichaam weer te laten doorstromen, zodat je al je mogelijkheden optimaal kunt benutten om je probleem het hoofd te bieden.

Contactgegevens

Caty Damen
Weegbree 22
4421MK Kapelle

Tel: 0113-341683
E-mail: info@rugzakpraktijk.nl
KvK: 20163028

De Rugzak in het kort

  • Behandeling van spanningsklachten
  • Verbeter je emotionele intelligentie
  • Laat je energie weer stromen
  • Werkt voor jong en oud
  • 14 jaar ervaring